Sådan holder Formel 1-verdensmesteren Max Verstappen hovedet (og kroppen) koldt

Mange F1-fans har sikkert set løbene i varme lande. Med høje omgivelses- og asfalttemperaturer, der kan nå op på 60 grader, kan kørerne have gavn af ordentlig afkøling. Under disse omstændigheder er Phase Change Material perfekt egnet til at holde kroppen på en konstant temperatur og forhindre overophedning.

Hvad er faseændringsmateriale?
Phase Change Material (PCM) er en type termisk batteri. Varmeoptagelse fra omgivelserne (kropstemperatur) smelter PCM-materialet og afkøler omgivelserne (kroppen). Når temperaturen falder, størkner materialet igen ved at afgive varme til omgivelserne. Disse cyklusser varer fra et par timer til en hel arbejdsdag, afhængigt af den omgivende temperatur og den valgte type elementer.

©JoostNederpelt: Max Verstappen iført kølevest ved Frankrigs Grand Prix - Circuit Paul Ricard


Ekstremt komfortabel og effektiv
Det forbedrede køleelement er opdelt i 8 rum, hvilket gør det nye design meget behageligt at have på. Det giver dig mulighed for at udføre mange opgaver, mens du har kølevesten på. Uanset om du arbejder som mekaniker i høje temperaturer, som maler i solen, som (kommende) Formel 1-kører på en varm bane eller let bliver påvirket af temperatursvingninger, er PCM-vesten perfekt til ethvert formål.

Forskellige køleelementer:
BERTSCHAT® har valgt at tilbyde tre forskellige køleelementer med kølevesten, så der er et passende valg til ethvert formål.

  • C15: Disse elementer giver konstant afkøling op til 15 grader. Kropstemperaturen ligger normalt mellem 36,5 °C og 37,5 °C. Så disse elementer giver en betydelig afkøling på næsten 20 grader og føles koldest. Men det betyder også, at de "tøer" hurtigst op. Afkølingstiden er 2 til 4 timer og er ideel til fabriksarbejdere, der arbejder i høje temperaturer. Under en pause kan elementerne nemt og hurtigt genaktiveres ved at placere dem i et køleskab eller en fryser i kort tid.
  • C24: Disse elementer er de mest valgte på grund af deres behagelige køletemperatur på 24 grader. De er ideelle til hverdagsbrug som cykling, vandring og motorcykelkørsel. Disse elementer har en længere kølevarighed, omkring 2 til 6 timer.
  • C28: Ønsker du at køle ned en hel dag på én opladning? Så anbefaler vi C28. Med en køletemperatur på omkring 28 grader giver den en let afkøling og er ideel til længere (arbejds)vagter.


Køletemperaturen afhænger altid af den omgivende temperatur. Hvis du arbejder i direkte sollys ved højere temperaturer, vil du have en kortere afkølingstid, end hvis du arbejder i skyggen. Elementerne kan dog hurtigt genaktiveres ved at placere dem i en fryser eller et køleskab. På den måde kan de bruges igen og igen.